Dag1: ned til Argentierre brean
Cabane Valsorey med mont Velan og Mont Blanc
Cabane Bertol - den siste fjellhytta
Tete Blanche, med Matterhorn bak

La Haute route - Plan

Neste turer planlagt på Haute route med antall påmeldte finner du på Plan-siden.

Dag 1 kl 17 møtes vi i resepsjonen i Chaumiere Lodge  i Chamonix.

Etter en avklaring av situasjonen vil vi spise middag på hotellet.

Utstyret og sekk med niste og drikke for dag 2, må være klar før vi møtes.

Dag 2 til Cabane de Trient

Dag 3 til Cabane de Valsorey
Dag 4 til Cabane de Chanrion
Dag 5 til Cabane des Vignettes
Dag 6 til Cabane de Bertol
Dag 7 til Hotel Bahnhof - hotell med en stjerne i Zermatt v/jernbanestasjon.
Dag 8 avslutning etter frokost. Hjemreise eller på ski i bakkene i Zermatt.

Ved mye vær kan dag 6 og 7 slåes sammen. Dvs at vi har litt slakk i opplegget hvis det skulle bli mye vær og vi må ta en ekstra overnatting. Tidsanslagene på de enkelte dagene forutsetter rimelige vær og føreforhold.

DAG 1 - Vi møtes kl 17 i CHAMONIX på hotell La Chaumière Lodge for en prat før turen. Vi spiser middag, ordner utstyret og gjør oss klar for en fantastisk uke i fjellheimen.

DAG 2 - SPEKTAKULÆR START

Vi spiser frokost på hotellet og tar skiheisen opp til Grand Montets. Her har vi god sikt til Mont Blanc, Chamonix og vårt første mål, Col du Chardonnet som også er grensen til Sveits. Vi får 800m skikjøring ned til Argentierre-breen, som vi krysser og starter oppstigningen mot passet. Her venter en utfiring som tar oss inn i Sveits. Etter nok et pass venter en travers som tar oss til Olivier og Melanie på Trient-hytta på 3168 moh. Dagens etappe er ca 6 timer. 
 

DAG 3 - FANTASTISK NEDKJØRING MED EN FANTASTISK OPPTUR

Vi starter med en lang og spennende nedkjøring til Champex på 1300 meter. Her tar vi taxi til Bourg St Pierre. Etter en bedre lunsj i det fri er det tid for turen til Isabelle på Valsorey-hytta som er en av de flottest beliggende hyttene i Alpene. Dagens etappe er ca 7 timer. 

DAG 4 - CRUXET PÅ RUTA - over PLATEAU DE COLOUIR på fjellet GRAND COMBIN

Vi begynner nå å få rutine på dagene. Tidlig frokost, klargjøring av utstyr, feller på og så stegjern til passet før vi får ca 1500m med nedkjøring til René på Chanrion-hytta beliggende i en nasjonalpark med gemser og ofte ørn. Dagens etappe tar ca 6 timer. 
 

DAG 5 - FLERE VALGMULIGHETER - SPEKTAKULÆRT ELLER ROLIGERE 

Vi vurderer forholdene og velger den ruta vi har lyst til. Vi kan blant annet velge å bestige Pigne d'Arolla på 3798m eller gå opp Otemma-breen før vi møter Bournissen (sjølveste) på Vignettes-hytta. Dagens etappe er 6 til 9 timer. 
 

DAG 6 - NØTTETERRENG TIL DEN MEST SPEKTAKULÆRE HYTTA I SVEITS

En roligere dag litt opp og litt ned før vi klatrer stigene opp til hytta til Anne Marie; Bertol. Dagens etappe ca 5 timer     
 

DAG 7 - GRAND FINALE

Den siste dagen er den høyeste, en fantastisk avslutning! Fra toppen Tete Blanche på 3710m og til Zermatt på 1600m er det 2110 meter nedkjøring langs Matterhorn. Fantastisk utsikt til toppene i Monte Rosa-massivet! En fantastisk avslutning på en fantastisk uke i Alpene. I Zermatt finner vi hotellet vårt og får en velfortjent dusj og etterhvert en bedre middag. Dagens etappe ca 7 timer

Hotel Bahnhof er seng reservert på et flersengsrom med adskilte senger, men du kan reservere dobbelt- eller enkeltrom hvis du tar direkte kontakt med dem tidlig nok. Dette er et helt greit hotell og her kan reservasjonen refunderes hvis vi ikke skulle komme frem - forutsatt at vi gir tidlig nok beskjed. Hvis du vil ha et annet hotel i Zermatt må reservasjon gjøres tidlig og du må huske å avbestille sengen på Bahnhof.

DAG 8 - HJEMREISE

Etter frokost er det tid for retur til Norge. Fly hjem kan tidligst bestilles med avgang utpå ettermiddagen fra Geneve eller Zurich.

Det er litt kortere og rimeligere togreise til Zurich enn til Genève. Men flybilettene kan være rimeligere fra Geneve. Hjemtur via Genève eller Zürich går enklest med tog. Hvis du vil returnere til Chamonix etter turen, skjer det enten med tog eller taxi. Pris for opp til 8 personer med taxi fra Zermatt til Chamonix er ca 550 Chf.

CabaneTrient
Cabane Vignettes
Fra Cabane Valsorey og opp mot Grand Combin
Det er triveligpå rommet, selv omdet kan være trangt
Cabane Bertol - den siste fjellhytta
Dag 2 FraCabane Trient og over til Arpette-dalen
Vellykket tur forran Matterhorn

Tindeveglederne AS