Haute Route - info for turen Chamonix - Zermatt

Hauteroute7dager.jpg

Deltakerprisen avhenger av gruppestørrelsen, det blir rimeligere for deg hvis det blir flere påmeldte.

Minimum antall deltakere på turene er 2. Du får tilsendt en giro når du melder deg på for depositumet på kr 3500 og er sikret plass når dette er betalt. Ved nyttår vil du få en ny giro på restbeløpet. Hvis antall påmeldinger endrer seg vil du få justert overskytende beløp. 

Deltakerpris:  Gruppestørrelse      Deltakerpris per person

                             2 eller 3            12500 nok                

                             4 eller flere         7500 nok

En gruppe som ønsker å gå turen kun med egne venner, kan be om at turen lukkes og da vil bestå av kun folk fra deres gruppe. Da settes totalprisen for gruppen tilsvarende gruppestørrelsen eller minimum til 7 personer. Totalprisen fordeles så på deltakerne.

Deltakerprisen avhenger av gruppestørrelsen. Etter å ha fyllt ut en påmelding nederst på siden vi du få tilsendt en faktura og når denne er betalt vil du ha reservert plass.

Jeg anbefaler at du drar til Chamonix et par dager før turen starter for å akklimatisere deg ved å gå på tur eller stå på ski høyt. Jeg anbefaler å overnatte på La Chaumière Lodge i Chamonix natten mellom Dag 1 og Dag 2. Overnatting for alle er bestilt på alle hytter underveis og ved Hotel Bahnhof i Zermatt ved ankomst. Da folk ofte ofte ønsker fleksibilitet med å reise til Chamonix må de bestille hotell her selv. Jeg anbefaler La Chaumière Lodge og anbefaler å ta kontakt tidlig. Reserver direkte med hotellet, ikke gå gjennom Hotels.com eller andre, da dette vanskeliggjør endringer. Ved bestilling - nevn mitt navn slik at bestillingen blir knyttet til gruppen. Alternative hoteller i Chamonix er Gustavia eller Faucigny.

I turperioden; kvelden dag 1 i Chamonix til frokost dag 8 (i Zermatt) kommer utgifter underveis i tillegg til deltakerprisen. Dette er for transport, mat og opphold og en andel av førerens utgifter som fordeles på deltakerne. Ta med Visa-kort og ca 50 Sveitsiske franc/dag/person i kontanter. Det er rimeligst å ta ut på minibanken ved ankomst Geneve flyplass. For å få turen rimeligst mulig for deg, går betaling av utgiftene på rundgang under turen med en utjevning mot slutten og en oppsummering etter turen.

Anslaget på utgiftene underveis på totalt ca 7500 ved 6 eller flere deltakere inkluderer programmet som skissert med:

  • Første natt på Hotell Chaumiere i Chamonix. Du må reservere på mail og betale selv. Referer til meg som guide ved bestilling.

  • Siste natt på Hotell Bahnhof i Zermatt. Jeg reserverer seng i flersengsrom, men du må sikre at den blir betalt. Du kan endre reservasjonen her, vis til dato og at du inngår i min fellesbestilling slik at de trekker deg ut av denne. 

  • Fem netter på fjellhytter med fokost og middag. Avslutningsmiddag i Zermatt er ikke inkludert (hvis den blir på et av de dyreste stedene).

  • Tog fra Zermatt til Genéve eller Zürich flyplass - du bestiller dette selv på jernbanestasjonen i Zermatt eller på nett.

  • Flybilletter til Genève og fra Genève / Zurich. Du bør bestille dette i god tid på nett.  Rimelige flyginger direkte - Flyr og Norwegian.

  • Transport fra Genève flyplass direkte til hotell Chaumiere i Chamonix med Mountain Dropoffs - du kan bestille her

  • Lokal transport og heiser betales underveis.

Mine fortrinn som guide er:
    erfaring - dvs at jeg har gått ruta og alternativene over 30 år og flere ganger/ enn de aller fleste lokale guider. 
                 - de som driver hyttene er mer venner enn noe annet, dvs bedre service for deg
                 - jeg er i området også om sommeren - fordel pga orientering, størrelse på bresprekker etc.
                 - sikkerhet - har aldri hatt skader på noen av mine deltakere i løpet av 30 år.
                   (Men jeg har vært med på flere redningsaksjoner med andre grupper der nede). 

                 - det er få som er mer i skred- og breområder i løpet av året.  

    jeg er norsk - dvs at all kommunikasjon før og under turen er på norsk.
           jeg har en norsk måte / mentalitet å gå på tur på - dvs ikke bare "Allez!, Allez!, Allez!".
           jeg møter dere gjerne i Norge for å forberede turen best mulig for dere
           jeg kan sette opp et toppturkurs hvor du kan lære skred og breredning for å bedre din sikkerhet og forståelse av vurderinger

           hvis dere er interessert kan hele turen bli et kurs i fjellsport og Alpene.

Klikk her for å lese erfaringene(!) til en gjeng på en tur arrangert av Langley.

Her forteller en deltaker om en tur fra 2012 med bilder.

Tindeveglederne AS