HØGERUTA - JOTUNHEIMEN DAG FOR DAG

Ruta nedenfor er den vi ønsker å gå, men vi tilpasser turen etter gruppa, været og føret og mye må klaffe for at vi skal gå ruta slik den skisseres her.

Vi satser på overnatting i flersengsrom og alle må ha med lakenpose.

Etter 15. april kan det bli endringer da noen av hyttene nedenfor kan ha avsluttet sesongen og man kan måtte bruke campinghytter og selvbetjeningshytter. Ved bestilling på konkrete datoer vil detaljert turprogram lages.

Dag 0 – Oppmøte på Gjendesheim eller Bessheim på ettermiddagen
Gjennomgang av turen og forberedelser.

Dag 1 – Gjendesheim eller Bessheim til Memurubu – ca 16 km og 1260 høydemeter
Vi følger kvistet løype opp til Bessvatnet, herfra følger vi østryggen opp på Bukkehø 1787m og videre opp på Besshø 2258m. På Besshø har vi fantastisk utsikt mot Østlandet og Valdres i sør-øst, og vest- og nordover mot Jotunheimen. Nedkjøringen gjør vi enten langs ryggen vestover, ned vestrenna hvis vær og føre tillater det eller ned mot Gjende.

 

Dag 2 – Memurubu til Glitterheim – ca 18 km og 1400 høydemeter
Vi følger sommerruta til topps på Surtningssue 2368m, Norges 7. høyeste fjell. Herfra kan vi følge breen ned, først øst og etter hvert nordover, eller vi kan følge ryggen fra toppen og nordover over flere 2000-meters topper. Hvis man føler seg sprek kan vi legge turen oppom Styggehø 1883m på veien til Glitterheim.

 

Dag 3 – Glitterheim til Spiterstulen – ca 14 km og 1100 høydemeter
Vi følger normalruten fra Glitterheim opp på Norges nest høyeste fjell – Glittertind 2465m. Nedkjøringen er vestvendt og byr forhåpentligvis på god snø helt ned til Spiterstulen.

 

Dag 4 – Spiterstulen til Leirvassbu – ca 17 km og 1800 høydemeter
Forhåpentligvis kjenner man det ikke alt for godt i beina når man starter fra Spiterstulen. Denne dagen kan bli den lengste på turen, og den med mest høydemeter, og vi skal opp på selveste Galdhøpiggen 2469m om vær og føre tillater det og om deltagerne har de rette forutsetningene. Vi følger sommerruta opp og ned igjen har vi flere alternativer. Enten kan vi kjøre en sydlig renne rett vest for Keilhaus topp, eller vi slipper oss ned mot Svellnose før vi kjører ned på Svellnosbreen. Herfra går vi sørover via Tveråtinder, Tveråbreen, Bukkholstind, Illåbrean, Tverrbottind og etter hvert ned til Leirdalen. Det er masse alternativer før vi etter hvert slipper oss ned til Leirdalen og Leirvassbu. Hvis forutsetningene ikke ligger til rette for Galdhøpiggen går vi via Bukkeholsbandet.

 

Dag 5 – Leirvassbu til Krossbu – ca 12 km og 1150 høydemeter
Dette er en ganske lett dag – både fysisk og terrengmessing – sammenlignet med gårsdagen. Vi går opp på Storebjørn 2222m via Bjørnebreen, tar oss gjennom Bjørneskaret og kan evt plukke noen flere 2000meters topper rundt Leirbreen før vi kjører ned til Krossbu.

Tindeveglederne AS