Haute route- første dag
SAM_8890.JPG
P1010539.jpg

Haute Route - verdens flotteste skitur - fra Chamonix til Zermatt.        Blir du med?

Bjørn Lytskjold, som jeg hjalp med å skrive boka "Haute route", sier:

"Du er uten tvil den som har mer solid Haute Route-kunnskap og kjennskap enn noen andre.

Har ikke hørt om noen andre som har gått denne turen 100 ganger.

På hyttene jeg er innom kjenner de selvfølgelig veldig godt til deg, på alle hyttene - Vignettes, på Bertol...

Når de fleste andre guidegruppene kaster inn håndkle kommer du med din gjeng."

Jeg brenner for denne fantastiske ruta og gleder meg hver gang til å vise den fram!

Det sies mye om turen og endel er ikke riktig, ta en kontakt så tar vi en prat. Jeg har hatt folk som har blitt med på turen opptil tre ganger, fordi den er så flott.

Vi velger avgangsdag og rute slik at vi ofte går omtrent alene, med den nordiske stillheten og fravær av kø. Vi ligger kun på Sveitsiske hytter med god standard, fantastisk beliggenhet og trivelig betjening.    

Jeg har ledet turer mellom Chamonix og Zermatt i over 30 år eller over 100 ganger, alle uten skader på mine folk eller meg. Mine erfaring gir oss muligheter til å komme frem, selv om andre gir seg - hvis du har lyst...

Turplanen vår går over 6 dager mellom Chamonix og Zermatt. Det finnes mange alternative ruter mellom disse to byene og det er viktig for din sikkerhet at føreren har gått mange ganger på den foretrukne ruten og de mange  alternativene for å kunne tilby høy gjennomføringsevne også når det er mye vær. Som alle turer i fri natur er været avgjørende for hvor krevende turen blir og om vi når vårt mål eller ikke - det viktigste er sikkerheten. Tradisjonelt er norske grupper sterkere, har mer erfaring med vinterforhold og har bedre kondisjon enn lokale. Dette gjør at vi med min lokalkunnskap og erfaring har mulighet til å gjennomføre selv når lokale grupper/guider gir seg. En norsk guide gir bedre samarbeid når forholdene utfordrer. 

Haute Route er en meget krevende skitur i høyfjellet, selv under gode forhold. Selv om vi ikke går så mange km hver dag, er det mange høydemetre og vi er hele tiden rundt 3000moh.

Dagsrytmen er at vi ofte står opptidlig pga skredfarens utvikling i løpet av dagen. Men vi kommer også relativt tidlig frem til hyttene og kan nyte solen som står høyere og er varmere i Alpene enn  i Norge. Vær og snøforhold vil selvfølgelig variere, men ofte er de bedre enn i Norge. 

 

Turen er en god introduksjon til Alpene for dem som liker å reise på egen hånd. For mange gir også turen den første høydeerfaring med tynn luft og er egentlig et kurs i fjellsport på ski.

Her finner du mer detaljert info.

valsorey.jpg

Tindeveglederne AS