Jostedalsbreen på langs - Norges flotteste skitur

Bli med på en kryssing av den største isbreen på det europeiske fastlandet! Turen begynner i frodige omgivelser med skiene på sekken. Selv om det er mai måned blir dette en reise gjennom årstidene. Fra sommer i lavlandet til potensiell vinter på toppen av breen med sine 1952 moh.
Har vi tid og godt nok vær kan de som vil få prøve seg på de to 2000 meterne som stikker opp fra isen. Å stå på toppen av Brenibba (2018 moh) og Lodalskåpa (2083 moh) i lav kveldssol i mai er ubeskrivelig.

Varighet: 5 dager
Antall deltakere: Maksimum 8

Turplan:
Dag 1 buss+taxi til Sotaseter/Mysubutt og så gå til eller mot Slæom selvbetjeningshytte

Sted: Jostedalsbreen, Sogn og Fjordane fylke.

Pris kr 15.000 per fører. Prisen dekker lokaltkjent brefører og breutstyr utover sele. I tillegg kommer utgifter til transport og overnatting (se under oppmøte og transport lenger ned).
Minimum 4 deltakere per tur.

Tidsrom hvor forholdene kan være brukbare er mai og juni.

Reiseplan
Dag 1: Norway Bussekspress til Åmot/Bismo og taxi til Sota/Mysubutt hvor vi tar på skiene og så gå til eller mot Slæom selvbetjeningshytte.
Dag 2: Til Ståleskard/Høgste Breakulen
Dag 3: Til Bings gryte
Dag 4: Ned til Fjærland med reise til
 

Utstyr, kondisjon og værforhold
Deltakere må være i god form og ha trening med hvordan det er å gå på ski med tung sekk. Selv om turen er fysisk krevende vil mange være i stand til å gjennomføre turen med litt trening. Spør oss dersom du er usikker på egne kvalifikasjoner. Turleder(e) og deltakere går sammen om telt, kokeutstyr og mat. Vær forberedt på alt fra full vinter og dårlig sikt til strålende sol og varmt vær. Det e viktig at deltakerne tilpasser og tester personlig utstyr før turavgang; ski, bindinger, telt, kokeutstyr, etc. Følg utstyrslisten som sendes ut før turstart så sparer du mye vekt. Spør oss gjerne om råd før du går til innkjøp av nytt utstyr. Kanskje er det du har godt nok? Kanskje kan du låne av andre? Alle må ha sele - vi sørger for øvrig nødvendig breutstyr. Annet utstyr fordels mellom deltakerne.
    Ring 177 for rutetider
    Ring 175 for veginformasjon (åpning/stenging av fjelloverganger, nattestenging m.m)

Tindeveglederne AS