Kurs - i Alpene og Norge

 

Kurs som er gode å ha for å ferdes trygt på bre og klippe.

 

Hver vinter blir nordmenn tatt i skred, noen ganger går det bra, andre ganger ikke. Dette er skredkurs for skikjørere og høyfjellsskiløpere som ønsker å lære mer om hvordan man ferdes tryggest mulig i skredfarlig terreng. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan unngå å havne i skredfarlige områder og hva du gjør om en av dine turkamerater skulle bli tatt av skred er dette kurset for deg!

For å ha maksimalt utbytte av utekursene bør du ha normalt gode skiferdigheter både oppover og nedover, være vant med vinterfjellet og være i god fysisk form. Så langt det lar seg gjøre ønsker vi å skreddersy kurset i forhold til deltagernes ønsker.

Det finnes ingen eksakt metode for å fastslå skredfare. Målet med kursene er å gjøre deltagerne beviste på hvilke faktorer som påvirker skredfare og hvordan man kan ferdes tryggest mulig i potensielt skredfarlig terreng. Deltagerne skal få en innføring i snøkjennskap, bruk av skredfarevarsel, veivalg i skredfarlig terreng, kjøremønster ved off-pist skikjøring og opplæring i kameratredning og bruk av sender/mottagerutstyr. Kursene er praktisk og det blir lagt opp til at flest mulig momenter blir tatt ute i terrenget.

Tindeveglederne AS