Monte Rosa massivet vinterbestigninger i det nest høyeste massivet i Alpene

 

Dette er et fantastisk turområde som har mye til felles med Haute Route - men det er mer på sydøstsiden av Alpene slik at været ofte er bedre enn på "ruta". Vi vil gå mellom høyfjellshytter, og vil kunne skibestige flere topper.​

     

Området i Valais mellom Zermatt og Saas-Fee har mange av de høyeste fjelltoppene i Alpene og mange av dem egner seg veldig godt for skiturer. Bli med på en fantastisk skiuke med bestigninger av noen av alpenes høyeste fjell.

Med utgangspunkt i Zermatt eller Saas-Fee har vi ikke bare tilgang på noen av de enklere og høyeste 4000 meters toppene i Alpene. Enkelte av toppene kan vi bestige med ski helt til topps, men på de fleste setter vi igjen skiene litt nedenfor toppen og går på stegjern til toppen. Innimellom toppene prøver vi å få til så mye god skikjøring som mulig, og forhåpentligvis avslutter vi turen på Alpenes 4. høyeste fjell – Signalkuppe på 4554 moh hvor Europas høyeste hytte; Margerita-hytta ligger.

Nedenfor følger to forslag til 6-dagers program. Det er også fult mulig å ha opplegg i dette området på færre dager og fortsatt få noen topper, men vi anbefaler 6 dager, da har vi god tid til akklimatisering og større sjans for å få noen finværsdager. Vi har gjennomført mange 4000-meters uker og selv om man skal være veldig heldig med vær og føre for å få gjennomført programmet nedenfor har vi alltid fått minimum tre 4000 meters topper i løpet av 5-6 dager. Om alt klaffer er det mer enn nok topper å ta av også den siste dagen.

 

Kort plan for de to hovedalternativene:

MONTE ROSA – NORMAL

Dag 1: Allalinhorn 4027m – overnatting på Britannia hytta
Dag 2: Stralhorn 4190m – gjennom Adlerpasset og ned til Zermatt
Dag 3: Breithorn 4164m – ned Schwarztor breen og til Monte Rosa hytta
Dag 4: Ludwigshöhe 4321m og/eller Vincentpyramide 4215m – overnatting på Mantova hytta i Italia
Dag 5: Parrotspitze 4432m og/eller Signalkuppe 4454m – ned til Zermatt
(Dag 6: Ekstra dag for flere topper eller i tilfelle dårlig vær)
På disse toppene kan vi ha med opp til 6 personer, men i utgangspunktet ønsker vi ikke mer enn 4 gjester pr fører. Om vi har vært på tur med deg/dere før, og vet at du/dere har de rette forutsetningene, kan vi ta med opp til 6 pers pr fører om forholdene tillater det.

 

MONTE ROSA – KREVENDE

Dag 1: Allalinhorn 4027m – overnatting på Britannia hytta
Dag 2: Rimpfischorn 4199m – overnatting på Britannia hytta
Dag 3: Stralhorn 4190m – gjennom Adlerpasset og ned til Zermatt
Dag 4: Breithorn 4164m og Pullox 4092m (eller Castor 4223m), ned Schwarztor breen og til Monte Rosa hytta
Dag 5: Dufourspitze 4634m (og Nordend 4609m) – ned til Zermatt
(Dag 6: Ekstra dag for flere topper eller i tilfelle dårlig vær)
Dufourspitze er Alpene nest høyeste fjell og krever klatring de siste meterne mot toppen. Forutsetter maks 2 gjester pr fører.

Vi sender utstyrsliste og mer info ved påmelding

 

Når det er fornuftig vil vi følge en av disse rutene. Fjelleventyr er vær og forhold avhengig, så noen ganger blir vi tvunget til å endre planene. Hvis dette er tilfellet, vil egnede alternativer bli tilbudt. Vennligst bruk disse rutene som en guide til hvilke typer rute / aktivitet som du vil prøve.

 

Man må være god på ski og være i meget god form. Tidligere klatreerfaring er ikke nødvendig.

Dette er et fantastisk landskap som er meget sammenliknbart med Haute Route. Haute Route er mer en maraton mellom Chamonix og Zermatt, denne turen går litt mer ut på å nyte bestigninger og nedrenn i et fantastisk landskap med lettere sekk. Under disse seks dagene vil vi besøke de flotteste delene av området.

 
Dagsrytmen er oftest slik at vi står tidlig opp, noen ganger veldig tidlig, pga skredfaren. Men vi kommer også tidlig frem til hyttene og kan nyte vårsolen som er varmere i Alpene enn hjemme. Snøforholdene vil selvfølgelig variere, men oftest er det bra. Turen er en god introduksjon til Alpene for dem som pleier å reise på egen hånd. Det er lettere å organisere egne turer når man kjenner miljøet og noen områder før man reiser nedover. For mange gir også turen den første høydeerfaring med tynn luft og er egentlig et kurs i fjellsport med ski.

Vi vil bruke tau til sikring der dette er nødvendig, og alle trenger sele, stegjern og isøks. I tillegg til god form er det viktig at skiferdighetene er gode. Vi vil gå bratt opp og ned hver dag og noen bakker kan vi også måtte ha skiene på sekken. Dette er ikke noen klatretur, men det er en fordel å være høydesterk. Hva gjelder utstyr på turen er det viktig at du kjenner det godt - det som holder i norske fjell holder også i Alpene. Jeg anbefaler enten telemark-kjøreski eller randoné-ski, men dine ferdigheter er mye viktigere enn hvilket utstyr du har.

 

Deltakerprisen som må overføres til kto 6039.06.59779 avhenger av gruppestørrelsen.

Minimum betaling for at turen skal bli noe av er 3 personer, minimum antall deltakere på turen er 2.
Under turen kommer i tillegg ca 6500 nok/person for transport, mat og opphold for deg (inklusive en andel av førerens kostnader).
Deltakerpris 2018:  Gruppestørrelse       Deltakerpris per person
          

                                2                               12000 nok

                                3                                8000 nok
                                4 eller flere                7000 nok

 

Du melder deg på her. For å reservere en plass på en tur betaler du inn 3500 kr. Din plass er først sikret når dette er betalt. Pengene som betales for å reservere en plass er en del av deltakerprisen. Resten av deltakerprisen forfaller til betaling i sin helhet 1. januar. Hvis du skulle trekke deg vil det innbetalte beløpet refunderes når/hvis turen igjen fylles opp. Hvis turen skulle bli avlyst vil du få igjen de innbetalte pengene.

 

Jeg anbefaler sterkt at du drar ned til området - et par dager før turen starter for å aklimatisere deg - jeg kan hjelpe deg med å arrangere dette.

 

Dette er en tur hvor vi sover og spiser på hytter og det er viktig å bære lett. Om vinteren er 10-12 kg en fornuftig ryggsekk. Det er viktig at du kjenner utstyret godt og har brukt det i høyfjellet tidligere. Vi kan oppleve temperaturer ned mot -15 grader med føyke/vind. Jeg har aldrig måttet overnatte ute på disse turene men vi må være forberedt på at dette kan skje og da enkelt kunne ta på nok klær for å holde varmen i en snøhule. Du bør ikke ta med klær som kun planlegges brukt til å reise i eller på hytta. Fellesutstyr som feks tau bæres på rundgang blandt deltakerne. Du vil også måtte bære din lunchmat, sjokolade og drikke under turen. Det er en fordel at alt utstyret er tydelig merket med navn og at du har god kontroll over hvor du har lagt det. Utstyret kan ha stor økonomisk verdi, men viktigst er at et tap vil kunne skape store problemer for oss. Ditt utstyr er ditt ansvar!

Sekk med utstyr, niste og drikke for den første dagen fra Lauterbrunnen, må være klar kvelden før. Vi drar etter en kjapp frokost.  

Dette er anbefalt utstyrsliste - du må tilpasse denne til deg. Form og erfaring er viktigere enn hvilket utstyr du bruker.

Hele turen er lagt opp etter prinsippet at hver og en er ansvarlig for sin egen sikkerhet. Dette gjelder også for valg av utstyr, vedlikehold og at det ikke glemmes. På mine sider anbefaler jeg gjerne en type utstyr. Hvis du velger noe annet bør du diskutere dette med meg før vi møtes. Jeg anbefaler at du velger testet og godkjent utstyr (UIAA eller CE). 

Tindeveglederne AS