RALF BRUNEL_P3A0761AA.jpg
002_NICOLA_ANGELI_418_Rifugio Roda de Va
Bli med på klyving på faste sikringer i fantastiske Brenta!

Det er luftig - men du er godt sikret i stålbolter som er boret inn i fjellet. Du har krøpet gjennom trange tuneller, vært på toppen av høye tinder. Via Ferrata - kort og godt tinderangling langs faste vaiere, stenger, jernsteg, stiger og broer som utfordrer både fysikk og psyke. Mange Via Ferrata ruter ble bygget som militære forsyningsruter under første verdenskrig. Harde kamper både mot fiender og ikke minst krevende naturforhold ble utkjempet langs Alpene og i Dolmittene. Kontroll med høydene var strategisk viktig og et stort nettverk av luftige ruter ble laget. Idag er disse rutene restaurert, videre utbygd og godt vedlikeholdt til stor glede for tinderanglere og andre som synes fjellklyving er moro!

Dette er en av de flotteste og luftigste turene i Alpene!

Via Ferrata teknikkene gjør at man kan gjennomføre spennende luftige fjellturer, samtidig som man er godt sikret til fjellet av fjellbolter av stål. Vi har et lite kurs første dagen og setter deg inn i bruken av sikkerhetsutstyret. Fjellhyttene er alle betjente og veldig trivelige og maten er kjempegod! Dagsetappene er ganske moderate, men det er mulig å bestige flere topper under veis. Du kan også velge å gå på sti nedenfor fjellet noen dager hvis du har lyst til det. Turen passer for folk som er i god form og som er høydesterke men som ikke nødvendigvis har klatreerfaring.

1. Lago Nero al tramonto - ph Luciano Ga

Via Ferrata i Brenta 

i Dolomittene, n​ord Italia​

​​

I 2020 har vi foreløpig satt opp turen søndag 20 til søndag 27 august. 

Kontakt oss hvis dere er en gruppe som er interessert i turen så vil vi kunne sette opp flere turer. 

Ønsker du mer info på epost? - Trykk her.

Vi kan tar vanligvis maksimum 5 personer på hver tur, men dette avhenger av fjellsporterfaring.

Reisen

Du må selv bestille flyreise og du kan enten møte i Madonna diu Campigllio eller fly ned på den foreslåtte flyavgangen den 25 august kl 09:40 med Norwegian..

 

Utstyr og forkunnskaper 

Du vil trenge fullt fjelltøy for norsk sommerhøyfjell og gode fjellstøvler som passer for klatring, men som også tåler snø/regn. Vi kan møte snø underveis.

Du trenger også "Via Ferrata"-slynge med brems, klatresele og hjelm som er godkjent av UIAA til bruk under klatring. Du kan låne utstyr av oss for 750 nok.

Guiden vil ta med noe fjellutstyr ekstra - fjellsikringsutstyr, tau og slynger - slik at du kan gå med tau hvis du synes det er utsatt.  

På turen bor vi på fjelhytter. Det er ikke nødvendig med sovepose eller liggeunderlag, men alle må ta med en lett silke lakenpose. Vi bor første natt på hotell, og har mulighet til å legge igjen bagasje der. Underveis på turen bærer du selv sekken med alt du trenger, så det lønner seg å pakke lett i så liten sekk som mulig. 

Du må være i generelt god form og godt vant med toppturer. Du må være høydesterk og det er en fordel med erfaring fra lettere klatring selv om dette ikke er noe krav. Det er viktig at du pakker lett og kan bære sekk på ca 12 kg med eget utstyr og egen lunsjmat/drikke.

Rutene og programmet 

Fredagen er reisedag fra Oslo til Milano videre til Madonna di Campiglio. Deretter er de andre dagene avsatt til tinderangling.
Turen er en god introduksjon til Alpene for dem som pleier å reise på egen hånd. Det er lettere å organisere egne turer når man kjenner miljøet og noen områder før man reiser nedover.

For mange gir også turen den første høydeerfaring med tynn luft og er egentlig et kurs i fjellsport. Vi vil bruke tau og sele til sikring der dette er nødvendig. Vi vil gå bratt opp og ned hver dag. Dette er ikke noen klatretur, men det er en fordel å være høydesterk.    

Sikkerhet er som altid i førersetet - vi må velge vår vei ut i fra primært sikkerhet dvs. vær og føreforhold og sekundært hva folk ønsker. Vi vil endre planene når forholdene tilsier dette og vi kan ikke garantere at vi får gjennomført turen. Turen skjer på eget ansvar, men Anders som guide besørger grunnleggende sikkerhet. 

Før vi gjennomfører den første via ferrataen tar en innføring i sikkerhet. Vi gjennomgår systemet skikkelig - du må forstå det for at det skal gi deg sikkerhet :-).

ViaFerrataBrems.jpg

Eksempel på brems til bruk ved Via Ferrata

 

Deltakerpris 15.000 nok/person ved 2 deltakere, 12.500 nok/person ved 3 deltakere, 10.000 ved 4-5 deltakere.

Du vil få tilsendt en giro når du melder deg på for depositum kr 5000 og er sikret plass når dette er betalt.

Ca 15. mai vil du få en giro på restbeløpet. I tillegg kommer ca 7000nok for utgifter underveis.

Grupper som ønsker å bestille en tur hvor enda ingen utenfor gruppen har betalt depositum, kan be om at turen lukkes og kun skal bestå av dem. Da fordeles totalprisen på gruppens medlemmer tilsvarende turens maksimale gruppestørrelse.

Hvis du skulle trekke deg fra turen, vil det innbetalte beløpet refunderes når/hvis turen igjen fylles opp.

Hvis turen skulle bli avlyst av oss, vil du få igjen hele det innbetalte beløpet.

Hvis du mangler fjellsportutstyr kan du leie dette av meg: du trenger ikke å kjøpe - sjekk listene utstyrsliste og utleieutstyr

Ta med Visa-kort og minimum 100 euro i kontanter til småkjøp av drikke og sjokolade.

Her kan du sjekke priser og mer info fra Tucket-hytta, en av hyttene vi skal besøke.

I tillegg kommer utgifter for transport, mat og opphold for gruppen underveis - dette er ca 6000nok/person ved 3 deltakere.   

For å gjøre det enklest or imeligst mulig går betaling av utgiftene under turen på rundgang blant deltakerne med en mellomavregning mot slutten av turen.

Brentanasjpark.jpeg
Forslag til en tur - tidene er anslag avhengig av forholdene. I tillegg kan vi også bestige noen topper de forskjellige dagene, hvis vi har lyst.
  • 20/8 Søndag : Fly til Milano (tog, buss og taxi), leiebil til Madonna di Campiglio hvor hotellovernatting. 

  • 21/8 Mandag : Taubane til Passo del Groste. "Sentiero Benini" en tur på ca 4 timer, overnatting på Tuckett hytta.

  • 22/8 Tirsdag: Fra Tuckett til Alimonta hytta via Sentiero Bochette Alte en utfordende tur på ca 6 timer.

  • 23/8 Onsdag : Fra Alimonta til Pedrotti hytta via Sentiero Bochette Central en lettere tur på ca 3:30 timer.

  • 24/8 Torsdag: Fra Pedrotti til Agostini hytta via Sentiero Brentari en lettere tur på ca 4 timer.

  • 25/8 Fredag : Fra Agostini via Sentiero Castiglioni, utfordrende rute og så videre til Brentei hytta - totalt ca 6 timer.

  • 26/8 Lørdag : Fra Brentei til Madonna di Campiglio og videre til hotellet. En lettere tur.

  • 27/9 Søndag : Hjemreise.

Tindeveglederne AS